Joga za početnike

JOGA ZA POČETNIKE je idealna za Vas ukoliko se još niste oprobali u jogi ili ukoliko već duže vreme niste praktikovali jogu. Savetujem svima da krenu sa časovima na početnom nivou. Kada već osećate da ste savladali osnovne asane (položaje) i imate kondicije da bez problema odvežbate čitav čas, pređite na napredni nivo.

Joga za početnike je splet laganih vežbi. Pogodna je i onim vežbačima koji nemaju kondiciju ili ranije nisu trenirali ništa. Ako ste Vi osoba koja se plaši da nije dovoljno fleksibilna za jogu ali imate želju da vežbate ovaj čas je pogodan da pobedite taj strah u sebi. Velika fleksibilnost svakako nije neophodna za praktikovanje joge, to je samo predrasuda o jogi.
Na ovom nivou često radimo samo blaže varijante položaja, navikavamo se na imena položaja.

Za prisustvovanje času joge za početnike je od velikog značaja da prijavite instruktoru ukoliko imate zdravstvenih tegoba poput: visokog pritiska, povreda kolena, diskus hernije i sličnog.

Mesto i vreme održavanja

Časovi joge za početnike se održavaju u prostorijama Yoga Centra Subotica, u ulici Cara Lazara 17. Prostorije su prozračne, prijatne i čiste. Nalazi se na prvom spratu. Ulica je mirna i pogodna za održavanje časova. Ulaz u objekat je iz dvorišta i vežbači čekaju na završetak prethodnog časa ispred kapije Yoga centra. Nije potrebno zvoniti, kako ne bi ometali prethodnu grupu. Instruktor svaku grupu posebno pušta u prostorije. Mesta za vežbače ima dovoljno i vodi se računa o merama zaštite. Svlačionice za muškarce i žene su odvojene. Između grupa se obavezno vrši provetravanje i dezinfekcija.

Časovi joge za početnike se održavaju u sledećem terminu: (trenutno nema grupa za početnike).